Ett gott och saftigt bröd gjort på filmjölk och bovetemjöl, späckat med fröer och kärnor. Lika gott till frukost som mellanmål.
Ingredienser:
1 bröd
- 3 dl havregryn (glutenfri)
- 0.5 dl Psylliumfiber
- 2.5 dl Bovetemjöl
- 2 msk Sesamfrön Skalade
- 2 dl Solroskärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 1 krm flingsalt
- 150 g fikon
- 100 g hasselnötter
- 3 msk honung
- 6 dl filmjölk
Ingredienser:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Blanda havregryn, psylliumhusk, bovetemjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat och salt i en bunke.
- Skär ner fikonen i småbitar och grovhacka nötterna och tillsätt tillsammans med honung och filmjölk i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en kletig smet.
- Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Brödet ska ha fått en hård skorpa och inte vara kladdigt längre.