
Lättbakade och galet goda brödbullar med vetegroddar. Perfekta till både frukost och mellanmål.
Ingredienser:
20 st bullar
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 10 dl vetemjöl special
- 1 dl Vetegroddar
- 2 tsk salt
Ingredienser:
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt kallt vatten och olja, blanda tills jästen löst sig.
- Tillsätt de resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt i 5 min.
- Låt degen jäsa i 1 h under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Ta upp degen och knåda den för hand.
- Dela degen upp degen i 20 bullar och låt dem jäsa på bakpappersklädd plåt cirka 30 minuter.
- Grädda i ugnen 10 - 12 min.
Kom ihåg!
Alla ugnar bakar olika, så titta till bullarna regelbundet.