Muffinsplåt med müslimuffins

Muffins till frukost? Jajjemen! De här med kokos- och hasselnötsmüsli är både goda och mättande.

Ingredienser:

    Ingredienser:
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 3.5 dl Krispig Müsli Kokos Hasselnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 °C.
  2. Vispa samman yoghurt, rapsolja, ägg, mjölk och honung i en skål.
  3. Blanda 3 dl av müslin (spara resten till topping), mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke vänd sedan ner blandningen i ägg­smeten.
  4. Fördela smeten i muffins­formar och strö över resterande müsli.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Gör ett stickprov för att se när muffinsen är färdiggräddade. Ta ut och låt svalna.
 Fråga oss