Gluten- och laktosfri spaghetti carbonara som enkelt görs vegetarisk eller vegansk genom att byta ut baconet mot lika stor mängd halloumi eller tofu.
Ingredienser:
- 100 g tärnat bacon
- 200 g frysta gröna ärter
- 300 g Spaghetti Av Majs, Linser & Ärtor
- 2 dl havredryck
- 1 dl Cashew Rostade & Saltade
- 0.5 st citron, juicen från
- salt
- svartpeppar
Ingredienser:
Gör så här:
- Stek ditt bacon (eller tofu/halloumi) i stekpanna tills det får fin färg.
- Tillsätt gröna ärtor och sänk plattan till lägsta temperaturen och låt stå.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Medan spaghettin kokar, mixa havredrycken med cashewnötterna i en matberedare eller med stavmixer.
- Tillsätt citronsaften och fortsätt mixa till en slät sås.
- Blanda ner pastan tillsammans med lite av kokvattnet i stekpannan.
Höj temperaturen på stekpannan till medelhög och häll i cashewsåsen. Smaka av med salt och peppar.