Ett härligt recept på hemgjord och glutenfri granola med smak av jul.
Ingredienser:
- 2 dl Cashewnötter
- 1 dl honung
- 0.5 dl kokosolja
- 4 dl Bovete helt
- 4 dl Boveteflingor
- 2 dl Solroskärnor
- 1.5 dl Pumpakärnor
- 2 tsk kanel
- 1 tsk muskot, malen
- 1 tsk ingefära
- 1.5 dl Krispig Müsli Tranbär Dinkelpuff
- 1.5 dl Rostade kokosflingor
Ingredienser:
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°C.
- Värm kokosoljan och honungen försiktigt i en kastrull på spisen.
- Blanda, helt bovete, boveteflingor, solroskärnor, pumpakärnor och kryddor och ringla över oljan och honung, blanda väl.
- Fördela detta på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.