Mjuk pepparkaka är en given delikatess i juletider. Prova vårt goda och även glutenfria recept.
Ingredienser:
12 bitar
- 3 st ägg
- 2 dl farinsocker
- 75 g smör
- 1 dl maizena
- 1 dl Majsmjöl
- 1 dl Mandelmjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk Psylliumfiber
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 dl mjölk
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk malen kardemumma
- 0.5 tsk nejlika - malen
- smält smör
Ingredienser:
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°C.
- Smörj en sockerkaksform med smör och ”bröa” med glutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller liknande.
- Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, ca 5 minuter.
- Smält smöret.
- Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret.
- Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna.
Tips! Servera gärna med färskostfrosting och granatäppe
Blanda 300 g naturell färskost med 75 g smör och 1,5 dl florsocker, vispa fluffigt - klart!