
Bjud på en riktigt saftig och vallmokaka med smak av citron.
Ingredienser:
- 4 dl Mandelmjöl
- 3 msk Vallmofrön
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl matolja
- 1 dl råsocker
- 3 st ägg
- 2 st citroner, juicen från
Vallmokaka:
- 400 g philadelphiaost
- 4 msk honung
- 1 msk vaniljsocker
Topping:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 °C.
- Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö.
- Blanda mandelmjöl, vallmofrön, salt och bakpulver i en skål.
- Vispa olja och råsocker fluffigt i en annan skål. Tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften.
- Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl.
- Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker.
- Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.