
Bjud på en smarrig vitchokladkladdkaka med citron, dessutom glutenfri. En kladdkaka med mandelmjöl istället för vetemjöl, magiskt god
Ingredienser:
12 bitar
- 1 msk citron, skalet av
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 tsk flingsalt
- 2 st ägg
- 4 dl Mandelmjöl
Ingredienser:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
- Skölj citronen och riv skalet fint.
- Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
- Rör ner socker, salt, citronskal och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mandelmjölet i smeten. Häll den i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.