
Supersmarriga kanelbullar helt utan gluten
Ingredienser:
- 75 g smör
- 2.5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 dl råsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 dl Majsmjöl
- 1 dl Rismjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk Psylliumfiber
- 2 tsk Xantangummi
Glutenfri bulldeg:
- 50 g smör
- 0.75 dl råsocker
- 0.5 dl kanel
Fyllning:
- ägg
- pärlsocker
Topping:
Gör så här:
- Värm mjölken till 37 °C.
- Smula ner jästen och rör i sockret och smöret (rumsvarmt).
- Tillsätt alla torra ingredienser (kan med fördel använda en hushållsmaskin på låg hastighet). Jäs under bakduk i 30 minuter. Degen är lös till en början, mer som en smet, men den sätter sig under jäsning.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred ut smöret (rumsvarmt) och fördela sockret och kanelen över degen. Rulla ihop till en lång rulle och skär i bitar om ca 5 cm.
- Låt bullarna jäsa i 20 minuter till under bakduk.
- Pensla med ägg, strö över pärlsocker och baka av i mitten av ugnen i 6-8 minuter
Receptet kan tillagas med eller utan xantangummi (blir saftigare bullar med xantangummi - finns i glutenfria hyllan i butiken)