Supersmarriga kanelbullar helt utan gluten

Ingredienser:

    Glutenfri bulldeg:
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 dl Majsmjöl
  • 1 dl Rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk Psylliumfiber
  • 2 tsk Xantangummi
    Fyllning:
  • 50 g smör
  • 0.75 dl råsocker
  • 0.5 dl kanel
    Topping:
  • ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Värm mjölken till 37 °C.
  2. Smula ner jästen och rör i sockret och smöret (rumsvarmt).
  3. Tillsätt alla torra ingredienser (kan med fördel använda en hushållsmaskin på låg hastighet). Jäs under bakduk i 30 minuter. Degen är lös till en början, mer som en smet, men den sätter sig under jäsning.
  4. Sätt ugnen på 200 °C.
  5. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred ut smöret (rumsvarmt) och fördela sockret och kanelen över degen. Rulla ihop till en lång rulle och skär i bitar om ca 5 cm.
  6. Låt bullarna jäsa i 20 minuter till under bakduk.
  7. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och baka av i mitten av ugnen i 6-8 minuter

Receptet kan tillagas med eller utan xantangummi (blir saftigare bullar med xantangummi - finns i glutenfria hyllan i butiken)

 Fråga oss