
Härliga och glutenfria lussebullar. Med detta recept får du smarriga och saftiga lussebullar.
Ingredienser:
24 st
- 25 g jäst
- 1 paket Santa Maria Saffran Paste
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 50 g smör
- 7 dl mjölk
- 4 dl Rismjöl
- 2 dl Bovetemjöl
- 2 dl Teffmjöl
- 1.5 dl potatismjöl
- 0.75 dl Psylliumfiber
- 0.5 tsk salt
- 1 msk Xantangummi
- 1 st ägg
- 1 st ägg
- 1 dl russin
Pensling:
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke och lägg i saffran paste*, socker och vaniljsocker.
- Smält smör. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C.
- Häll vätskan över jästen och tillsätt resterande råvaror.
- Arbeta degen smidig några minuter.
- Låt degen jäsa i 1 timme under bakduk.
- Sätt under tiden ugnen på 225˚C.
- Dela upp degen i 24 lika stora bitar, baka ut julkusar. Använd rismjöl om degen är för kladdig.
- Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och stoppa i russin.
- Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30–45 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10–14 minuter. Låt lussebullarna svalna på galler.
*Det går lika bra att byta ut saffrans paste mot 1g Santa Maria Saffran.
Tips! Xantangummi hittar man oftast på hyllan med glutenfria produkter i butiken.