
Naturligt glutenfria småkakor bakade med mandel- och kokosmjöl. Gott, snabbt och enkelt till fikan.
Ingredienser:
16 st
- 50 g smör
- 0.5 dl Rårörsocker
- 3 dl Mandelmjöl
- 0.5 dl Kokosmjöl
- 1 st äggvita
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 16 st mandlar
Ingredienser:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 °C.
- Rör ihop smör (rumsvarmt) och rårörsocker i en skål.
- Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, äggvita, kardemumma och vaniljpulver och arbete ihop till en jämn deg.
- Forma 16 st bollar ungefär lika stora som en pingisboll och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck i en mandel i mitten av varje kaka.
Grädda i 175°C i cirka 7 minuter.