
Det är lika gott som enkelt att göra egna fröknäckebröd. Vill du ha det glutenfritt rekommenderar vi att använda majsmjöl som bas.
Ingredienser:
1 plåt
- 2 dl Majsmjöl
- 1 dl Solroskärnor
- 1 dl Sesamfrön Skalade
- 2 msk Linfrön Hela
- 1 krm salt
- 2 dl kokhett vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk flingsalt
Ingredienser:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 130 °C.
- Rör ihop majsmjöl, solroskärnor, sesamfrön, linfrön och salt i en bunke.
- Tillsätt kokahett vatten och rapsoljan, blanda väl.
- Lägg degen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Lägg ett bakplåtspapper över och kavla tills degen täcker hela plåten.
- Ta bort det översta pappret och strö över flingsalt.
- Grädda knäcket i ugnen i ca 90 minuter. Tänk på att alla ugnar bakar olika, så titta till knäcket regelbundet.
- Låt svalna och bryt isär i lagom stora bitar. Servera med smör och ditt favoritpålägg.