Teffmjöl är naturligt glutenfritt och används flitigt i till exempel det etiopiska köket. Med teffmjöl får brödet en nötigt härlig smak.
Ingredienser:
6 st brödkakor
- 2 msk Chiafrön
- 1 dl vatten
- 1 dl Teffmjöl
- 1 dl Rismjöl
- 2 msk Psylliumfiber
- 0.5 tsk salt
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 1 dl vatten
- 1 msk rapsolja
Degvätska:
Gör så här:
- Blanda chiafröna med 1 dl vatten och låt svälla i 10 min.
- Blanda teffmjöl, rismjöl, psylliumfiber och salt i en bunke.
- Rör ut jästen i ljummet vatten och rapsolja och tillsätt de torra ingredienserna plus chiafröna. Använd elvisp och arbeta smeten ca 3 minuter.
- Dela degen i sex bitar och platta ut till brödkakor på ett bakplåtspapper. Använd lite rismjöl om degen klibbar. Låt bröden jäsa i 40 minuter under en bakduk.
- Sätt ugnen på 250 °C. Ställ en plåt i mitten.
- Nagga bröden med gaffel och lägg dem på den varma plåten. Grädda ca 5 minuter. Tänk på att alla ugnar bakar olika, så titta till bröden regelbundet.