Blinier på en skärbräda

Blinier är jästa matiga plättar av bovetemjöl som med fördel serveras med kaviar, gräddfil och rödlök.

Ingredienser:

    Ingredienser:
  • 10 g torrjäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1.5 dl Bovetemjöl
  • 1 dl Rismjöl
  • 0.75 dl gräddfil
  • 1 st äggula
  • 1 krm salt
  • 1 st äggvita

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummen mjölk.
  2. Tillsätt bovetemjöl, rismjöl, gräddfil, äggula och salt och vispa smeten slät.
  3. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Vispa äggvitan hård och blanda försiktigt ner den i smeten.
  5. Grädda blinierna i plättlagg. Servera med kaviar, gräddfil och finhackad lök.
 Fråga oss