Ett recept på smarriga mandelmusslor. Servera med sylt och lättvispad grädde. Passar perfekt till dessert på julbordet eller andra festliga högtider.
Ingredienser:
18 portioner
- 100 g smör
- 0.75 dl strösocker
- 2 st bittermandlar
- 1.5 dl Mandelmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 st äggvita
- smält smör
Ingredienser:
- sylt
- vispad grädde
Servering:
Gör så här:
- Blanda ihop smör (rumsvarmt), socker, bittermandel (finrivna), mandelmjöl, vetemjöl och äggvita till en jämn deg.
- Låt vila i kylen minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela degen i 18 bitar. Pensla formarna med smält smör.
- Tryck ut degbitarna i formarna.
- Grädda mitten av ugnen 10–12 minuter.
- Låt svalna lite och knacka försiktigt ut kakorna ur formarna när de fortfarande är varma. Låt svalna.
- Servera med sylt (hallon eller hjorton) och lättvispad grädde.