
Smaka på det här: saftig mandelkaka med smak av kardemumma. Visst vattnas det i munnen? Dessutom är den har kakan naturligt fri från gluten. Mums!
Ingredienser:
Till en kaka
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 3.5 dl Mandelmjöl
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 krm flingsalt
Ingredienser:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 °C.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Rör försiktigt ned mandelmjöl, kardemumma och salt.
- Tillsätt därefter det smälta smöret och rör om.
- Häll smeten i en smord springform, 24 cm i diameter. Grädda i ca 25 min.
Tips!
Alla ugnar bakar olika, så titta till kakan regelbundet.
Jultips!
Byt ut 2 tsk kardemumma till 1 msk kanel och 1 tsk ingefära för att få en juligare smak.